15.12.2013 13:20
Čau Danka!
Dúfam, že sa máš dobre. A tvoj žlčník tiež. Dávaj naň pozor, nech sa ti už nepripomína. Ale keďže Vianoce sú len raz za rok, a ty určite dostaneš chuť na sladké, tu je pre teba recept na sladokosti, ktoré môžeš :) A ktoré tvoje telo bez obáv zvládne stráviť. Vyhni sa...
19.11.2013 17:04
Zelenina tvorí už dlho základ môjho každodenného jedálnička. Najviac jej zjem v surovom stave, a keď ma surová raz za čas omrzí, varená na pare je najlepšia alternatíva. Tak čo, s cestovinami? Jasné! Cestoviny milujem. A myslím že aj väčšina z vás. Zapečené...
13.11.2013 09:34
Kto povedal, že sa nedá upiecť bábovka bez múky? A teda aj bez lepku a ešte bez tuku. Toho zlého. A zato dobrého tuku, ktorý by mal byť náš každodenný a ktorý naše telo tak potrebuje má táto moja naozaj veľa. Sú v nej totiž samé oriešky. Arašidy, mandle, kokos...
07.11.2013 12:14
Pozeráte nebíčko v papulke? Ak áno, určite ste videli ako Židek robil túto dobrotu. Hneď som ju musela vyskúšať a podarilo sa, dokonca som prekvapená, že má chuť naozaj ako tatarák! A chutí tak celej našej rodine. Pritom je to jednduchá, rýchla nátierka, najlepšia je na teplých...
03.11.2013 17:39
Aach, milujem túto sezónu! Chodiť na trh, vyberať si kusy od hliny zablatenej neskorej mrkvy a petržlenu, prehrabávať sa v jabĺčkach a hruškách, počítať kapustu v bedničkách a kochať sa na krásne farebných a neuveriteľne tvarovaných tekviciach. Od pani zo Sládkovičova som kúpila tri...
03.11.2013 17:04
Recept ani písať nemusím, tvarohové slíže vie spraviť každý. Teda, slíže možno nie, na tie som ani ja nemala čas, ale tvaroh v chladničke už bol, preto som chytila do ruky celozrnné pene, uvarila, zamiešala s tvarohom a pocukrila. Dajú sa pripraviť aj na slano, skrátka, ak nechcete jesť mäso (tak...
23.10.2013 21:41
Strukovinové polievky, to je moje. Naše. Varím ich takmer každý víkend, a odkedy jem mäso iba raz za týždeň, nahrádzajú mi v strave živočíšne bielkoviny. Šošovica je bohatá na vlákninu a železo, a vedeli ste, že v sto gramoch je viac ako polovica dennej odporúčanej dávky proteínov? Potrebných pre...
17.10.2013 17:05
Pôvodne to mala byť fazuľová polievka, ktorú robím tak často, ako sa dá. Ale keďže máme doma nový orbitrek (nový = vytiahnutý z pivnice:) na ktorom som sa hecla a cvičila čo to dá, na fazuľku som akosi pozabudla J Inšpirácia na krém prišla, keď som nadvihla pokrievku. Biela...
07.10.2013 09:27
Cez víkend doma vždy pečieme. Nedeľný koláčik musí byť :) A čo môže byť lepšie ako sezónny, z domácich jabĺčok a orechov? Vlašské orechy obsahujú najvyššie množstvo omega-3 mastných kyselín zo všetkých druhov orechov. Tie majú obrovský význam pre správne fungovanie nášho mozgu a...
02.10.2013 12:07
Syr tofu sa vyrába rozomielaním uvarených bôbov sóje, z ktorých sa získava sójové mlieko a to sa potom zráža použitím syridla. Obsahuje velmi málo sodíka, nijaký cholesterol a naopak, množstvo cenných vitamínov (najmä B a E), minerálov (vápnik, horcík ci železo) a fytoestrogénov, ktoré...