Archív článkov

Jesenná fazuľová polievka

18.11.2012 21:17
Fazuľa je ďalším zdrojom rastlinných bielkovín, je sýta a veľmi výživná. Obsah proteínov je od 21% do 24%, čím je porovnateľný s potravinami živočíšneho pôvodu. Najľahšie stráviteľné sú proteíny čiernej fazule, potom červenej a bielej. Fazuľa je veľmi bohatá na rastlinnú...

Grilovaná zelenina (aj ako príloha, aj ako hlavné jedlo)

17.11.2012 23:00
Tento veľmi jednoduchý recept zvykneme so sestrou robiť často. Vačšinou nám stačí samotná zelenina, a keď si chceme spraviť „slávnostnú“ večeru s priateľmi, použijeme ju ako prílohu k rybám. Tanier hrá všetkými farbami a vždy nás toto jedlo skvelo zasýti, pričom nemáme...

Pšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkami

17.11.2012 22:27
Skúste tento koláčik, je vynikajúci, bez cukru (iba 2 lyžice medu), bez múky, margarínu, jednoducho zdravý a navyše skvelo chutí! Najväčším pozitívom pšena je, že ide o obilninu, ktorá je zásaditá – ako jediná zo všetkých obilnín. Pšeno je proso bez semenných šupiek. Obsahuje bielkoviny (12...

Zdravý životný štýl - len pre bohatých?

17.11.2012 21:22
Nedávno som sa stretla s jednou z mojich dobrých kamarátok a rozprávali sme sa o zdravom životnom štýle. Bola som prekvapená, keď mi ako námietku povedala, že zdravý životný štýl a BIO potraviny sú len pre ľudí, ktorí na to majú peniaze. Premýšľam nad tým stále. Je to naozaj tak? Zdravo sa...

Ako začať variť zdravo?

17.11.2012 21:21
Ani vás už nebaví prebíjať sa internetom, kuchárskymi knihami a hľadať recepty na zdravé jedlá, no po prečítaní zistíte, že až také zdravé vonkoncom nie sú? Hľadala som aj ja. A nestíhala som sa čudovať čo dokážu ľudia označiť ako zdravé jedlo. Koláč z bielej múky, 250 g margarínu, 300 g cukru a 50...

Hubové rizoto so shitake a zeleninou

17.11.2012 19:47
Aj vy milujete rizoto? Dá sa pripraviť na tisíc spôsobov, a pri použití správnych surovín má ideálne nutričné hodnoty. Pripravujte ho vždy z hnedej ryže - je to výživná, ľahko stráviteľná potravina, ktorá pomáha predchádzať chronickej zápche a rôznym druhom rakoviny. Na rozdiel od bielej ryže...

Grétkin ovocný kus – kus

17.11.2012 18:57
Dá sa pripravovať na sladko či na slano, ja sladkú variantu zbožňujem. A tak isto aj naše 16 mesačné krsniatko Grétka Hodí sa doň drobné bobuľové ovocie, najlepšie sezónne. V lete napríklad čučoriedky, ríbezle, maliny, černice, jahody, na jeseň skúste hrozno (najlepšie domáce –...

Hráškova kaša s restovanou mrkvou a tymiánom podľa Aďky

17.11.2012 18:11
Túto kašu si pripravím vždy, keď mám chuť na niečo sýte, a keď cítim že potrebujem „dobiť baterky.“ Hrach je totiž , je totiž skvelým rastlinným zdrojom bielkovín. V dobách, kedy bolo mäso na tanieri ťažko pracujúcich ľudí vzácne, hrach bol spolu so šošovicou, jednou z najdôležitejších...

Špaldový koláč s ringlotami a s maslovo-otrubovou posýpkou

17.11.2012 16:27
   Koláče z bielej múky už nepečiem. Nepečte ich ani vy. Biela múka zvyšuje hladinu glykemického indexu na maximum. Na pečenie používam celozrnnú múku – špaldovú. Ak nemáte možnosť kúpiť si celozrnnú múku – tu je náhrada: Použite bielu múku a pridajte pšeničné alebo ovsenné...

Záznamy: 71 - 79 zo 79

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8