Banánová zmrzlina s čokoládou
12.07.2013 07:56Nie je nič lepšie ako osviežujúca domáca zmrzlina cez horúce letné dni. Samozrejme bez éčok a farbív. Banánová sa dá robiť počas celého roka, no a zo sezónneho ovocia si môžete spraviť zásoby práve cez leto.
- INGREDIENCIE
- 4 ks prezreté banány
- Sójové mlieko alebo sójová smotana
- Môže byť štipka hnedého cukru
- Horká čokoláda na poliatie
- POSTUP
- Banány som nakrájala, položila so zapekacej misky a cca 10 minút piekla na najvyššej teplote, posypané cukrom.
- Následne zmes rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme trošku sójového mlieka alebo sójovej smotany a prelejeme do nádoby - najlepšie do nanukových foriem, alebo do malých mištičiek. Podľa chuti môžete pridať vanilku, kokosové mlieko...
- Nalejeme do formy a dáme zamraziť. Pred podávaním vybereiem z mrazničky a necháme zmäknúť.