Banánová zmrzlina s čokoládou

12.07.2013 07:56

Nie je nič lepšie ako osviežujúca domáca zmrzlina cez horúce letné dni. Samozrejme bez éčok a farbív.  Banánová sa dá robiť počas celého roka, no a zo sezónneho ovocia si môžete spraviť zásoby práve cez leto.

  • INGREDIENCIE
  •  
  • 4 ks prezreté banány
  • Sójové mlieko alebo sójová smotana
  • Môže byť štipka hnedého cukru
  • Horká čokoláda na poliatie
  •  
  • POSTUP
  • Banány som nakrájala, položila so zapekacej misky a cca 10 minút piekla na najvyššej teplote, posypané cukrom.
  • Následne zmes rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme trošku sójového mlieka alebo sójovej smotany a prelejeme do nádoby - najlepšie  do nanukových foriem, alebo do malých mištičiek. Podľa chuti môžete pridať vanilku, kokosové mlieko...
  • Nalejeme do formy a dáme zamraziť. Pred podávaním vybereiem z mrazničky a necháme zmäknúť.
  •