Bryndzová nátierka
28.03.2013 10:30Naposledy som vám spomínala bryndzovku z Tesca, ktorá sa skladá z 30 ingrediencií. Dnes vám prezradím môj „supertajný“ recept na nátierku zo 4 surovín – bryndza, maslo, cibuľka a mletá červená paprika.
Mikrobiológ Libor Ebringer hovorí: „Konzumáciou ovčieho mlieka a bryndze môžeme predchádzať civilizačným chorobám prirodzenou cestou. Dnes sa veľa hovorí o výrobkoch obsahujúcich látku známu pod názvom CLA. Za skratkou CLA sa ukrýva konjugovaná linolová kyselina. CLA má skutočne tú vynikajúcu vlastnosť, že nepodporuje tvorbu a ukladanie tukov a navyše má aj protirakovinové účinky. Predáva sa vo forme kapsúl, ale najlepšia je, pochopiteľne, v tej podobe, ako nám ju ponúka príroda. Netreba nič vymýšľať, stačí jesť bryndzu z pravého ovčieho mlieka.“ Idete do toho?
- INGREDIENCIE:
- Bryndza 1 ks
- Maslo cca 30-40 g
- Mladá cibuľka
- Mletá červená paprika
- POSTUP:
- Rozmiešame zmäknuté maslo s bryndzou,
- mladú cibuľku aj s cíbikmi nakrájame najemno a zamiešame do brynzdovej zmesi.
- Posypeme mletou červenou paprikou a ešte raz premiešame.
- u nás je to jednoznačný favorit na jednohubky, ktoré inak rovím vždy z nakrájaného domáceho chlebíka.