Bryndzová nátierka

28.03.2013 10:30

Naposledy som vám spomínala bryndzovku z Tesca, ktorá sa skladá z 30 ingrediencií. Dnes vám prezradím môj „supertajný“ recept na nátierku zo 4 surovín – bryndza, maslo, cibuľka a mletá červená paprika.

Mikrobiológ Libor Ebringer hovorí: „Konzumáciou ovčieho mlieka a bryndze môžeme predchádzať civilizačným chorobám prirodzenou cestou. Dnes sa veľa hovorí o výrobkoch obsahujúcich látku známu pod názvom CLA. Za skratkou CLA sa ukrýva konjugovaná linolová kyselina. CLA má skutočne tú vynikajúcu vlastnosť, že nepodporuje tvorbu a ukladanie tukov a navyše má aj protirakovinové účinky. Predáva sa vo forme kapsúl, ale najlepšia je, pochopiteľne, v tej podobe, ako nám ju ponúka príroda. Netreba nič vymýšľať, stačí jesť bryndzu z pravého ovčieho mlieka.“ Idete do toho?

  • INGREDIENCIE:
  •  
  • Bryndza 1 ks
  • Maslo cca 30-40 g
  • Mladá cibuľka
  • Mletá červená paprika
  •  
  • POSTUP:
  •  
  • Rozmiešame zmäknuté maslo s bryndzou,
  • mladú cibuľku aj s cíbikmi nakrájame najemno a zamiešame do brynzdovej zmesi.
  • Posypeme mletou červenou paprikou a ešte raz premiešame.
  • u nás je to jednoznačný favorit na jednohubky, ktoré inak rovím vždy z nakrájaného domáceho chlebíka.