Celozrnné palacinky so šípkovým lekvárom a jogurtom
04.04.2013 20:16Opať tu včera bola moja chuť na sladké. No nevyčítam si to až tak. Spravila som palacinky z celozrnnej múky, ktoré inak chutia ešte lepšie ako z obyčajnej (tj. nudnej:) bielej, a keďže celozrnná múka sa v tele mení na zločité sacharidy, po dvoch palacinkách sme boli plní ako keby sme ich zjedli po päť. Samozrejme, že môžete použiť akúkoľvek marmeládu, akú doma máte, ja som mala šípkovú – a dobrá bola veru. A aby palacinky neboli až príliš sladké, na záver som pridala lyžičku obyčajného selského bieleho jogurtu a ozdobila som tanier dvoma jahôdkami.
Len škoda, že v porovnaní s marmeládou tie kupované jahody chutili ...vlastne nechutili, no aspoň som sa presvedčila, že počkať do leta na tie ozajstné, zo záhradky sa oplatí :)
- INGREDIENCIE:
- 2 vajíčka
- 40 dkg celozrnnej napríklad špaldovej múky
- 1 l sójového mlieka
- 1 kopcová KL kypriaceho prášku do pečiva
- Štipka soli
- Štipka cukru
- POSTUP:
- Všetky ingrediencie spolu zmiešame a rozmiešame mixérom.
- Ak sa nám v palacinke netvoria bublinky, pridáme ešte prášok do pečiva.
- Parádna večera!