Chocolate mouse (čokoládová pena)

22.04.2013 20:31

Baby, žene, ktorá vymyslela tento recept, by som odovzdala nobelovú cenu za NAJLEPŠIU CHOCOLATE MOUSE ever! Priznávam, tento recept mám od mojej sestry, ktorá ho vygooglila na jednom americkom blogu, ale cenú má aj ona za objavenie :) No a inak to nešlo, MUSELA som sa s vami podeliť. Odkedy som túto mouse (penu) jedla u Aďky, neviem sa jej dojesť, je neskutočnááá, vynikajúci, ľahký, jemný, nadýchaný, na jazyku rozplývajúci sa penový krém. Viete čo je ale úplne najlepšie? Nepriberiete z neho! Teda pokaiľ nezjete za kýbel :) Do tejto mouse  nejde žiadna šľahačková smotana, žiadne maslo, žiaden margarín, žiaden cukor, žiadny tvaroh, žiadna kyslá smotana. Je to najuniverzálnejší a najzdravší krém z krémov, ktoré poznám, môžete ho podávať samostatne v malých pohárikoch ako sladký dezert, alebo sa ním môžu zdobiť napríklad muffiny, no vynikajúco sa hodí ako plnka do hociakého koláča alebo torty. Ok, ok, už prezrádzam, čo naň potrebujete!

P.S.: Keď ho budete podávať, vašim hosťom povedzte z čoho sa skladá, až keď ho dojedia - vyhnete sa predsudkom :)

  • INGREDIENCIE:
  •  
  • Na cca 2 porcie
  • 1 biele neudené prírodné tofu
  • 3/4 horkej čokolády (minimálne 70% kaaka)
  • trošku mlieka (ale nemusí byť)
  •  
  • POSTUP:
  •  
  • Biele prírodné tofu rozmixujeme ponorným mixérom na jemú penu. Ide to veľmi ľahko. Do rozmixovaného tofu pridáme roztopenú horkú čokoládu, ktorú sme rozpustili vo vodnom kúpeli a ďalej mixujeme až kým nevznikne vláčna pena. Tofu je bez chuti a je to potravina, ktorá do seba nasiakne každú chuť, či už je sladká alebo slaná. So 70% horkou čokoládou chutí sladšie ako s 85kou, ak máte 85%, pridajte do čokolády trocha hnedého cukru alebo agávový sirup.
  • Tofu rozmixujeme a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  • Ak máte dostatok malých lyžičiek, gratulujem, vyzerá to na nich dokonale
  •  
  •  
  • Samozrejme, môžete použiť hociaké poháriky, aké doma nájdete.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •