Najlepšia domáca tatarská omáčka
17.04.2014 17:45Musela som. Včera predomnou pani v lidli kupovala tri balenia XXL tatarskej, tak snáď vy „to“ ešte nemáte v chladničke a spravíte si domácu, nekalorickú, zdravú a chutnú tatarku sami. Veď domáca je najlepšia, a hlavne viete čo jete. Potom je aj veľkonočný šalát vážne úplne v súhlade so zdravou výživou, a vy si môžete naložiť bez výčitiek dupľu :)
- Ingrediencie:
- Biely jogurt (výber nechám na vás)
- 2 uvarené žĺtka
- 1 menšia mladá cibuľka
- 4 menšie kyslé uhorky
- Soľ, cukor, mleté čierne korenie
- Postup:
- Vajíčka uvaríme na tvrdo, oddelíme bielka a žĺtka (bielka môžeme pokrájať do šalátu). Žĺtka vymiešme s jogurtom, primiešame cibuľku nakrájanú nadrobno a najemno postrúhané uhorky. Ochutíme štipkou soli, cukru, mletým čiernym korením. Dresing používame do šalátov, k zemiakovým či zeleninovým plackám.