Najlepšia domáca tatarská omáčka

17.04.2014 17:45

Musela som. Včera predomnou pani v lidli kupovala tri balenia XXL tatarskej, tak snáď vy „to“ ešte nemáte v chladničke a spravíte si domácu, nekalorickú, zdravú a chutnú tatarku sami. Veď domáca je najlepšia, a hlavne viete čo jete. Potom je aj veľkonočný šalát vážne úplne v súhlade so zdravou výživou, a vy si môžete naložiť bez výčitiek dupľu :)

 

  • Ingrediencie:
  • Biely jogurt (výber nechám na vás)
  • 2 uvarené žĺtka
  • 1 menšia mladá cibuľka
  • 4 menšie kyslé uhorky
  • Soľ, cukor, mleté čierne korenie
  •  
  • Postup:
  • Vajíčka uvaríme na tvrdo, oddelíme bielka a žĺtka (bielka môžeme pokrájať do šalátu). Žĺtka vymiešme s jogurtom, primiešame cibuľku nakrájanú nadrobno a najemno postrúhané uhorky. Ochutíme štipkou soli, cukru, mletým čiernym korením. Dresing používame do šalátov, k zemiakovým či zeleninovým plackám.