Nepečená, svieža a letná malinovo-tvarohová torta z celozrnných piškót

23.06.2013 20:26

Recept na túto tortičku ste sa dozvedeli už z jej názvu. Objavila som celozrnné piškóty (až teraz, lebo regály so sladkosťami a keksíkmi v supermarketoch už nejaký rok obchádzam :). Na víkend k nám prišiel môj bráško a v tých 30 C horúčavách sa mi teda piecť dezert nechcelo. Najlepší nápad bol nepečený koláčik, ktorý v teplých letných dňoch super osvieži. Určite ho všetci poznáte s kyslou smotanou, ja som ju nahradila jemným tvarohom zmiešaným s bielym jogurtom a musím uznať, že takto ju už budem robiť stále. Celkom dobrý zdroj proteínov. Druh ovocia môžete použiť akýkoľvek, cez leto si môžete vyberať. Ja som zvolila čerstvé maliny, nabudúce ju vyskúšam aj bez tvarohu, len piškóty a ovocné pyré, napríklad prezreté marhule :)

 

  • INGREDIENCIE:
  • 2 ks jemného treného tvarohu
  • 3 tégliky bieleho jogurtu Aktivia sladká
  • 3 balíky celozrnných piškót
  • 1 väčšiu misku malín
  • 1 – 2 PL solamylu
  • Hnedý cukor / Agáve / Stévia
  •  
  • POSTUP:
  • Malinová plnka: Maliny nasypeme do hrnčeka, prilejeme trošku vody a chvíľu povaríme, prilejeme solamyl rozmiešaný vo vode a miešame do zhustnutia. Podľa chuti môžete pridať trocha cukru.
  • Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame so sladkou aktiviou a prisypeme trochu hnedého cukru podľa chuti. Netreba veľa,  sladký jogurt tvaroh celkom osladí. Piškóty poukladáme do tortovej formy a striedavo natierame tvaroh a vychladnutú malinovú plnku.
  • Toto sú tie celozrnné :)
  • Výslednú tortu dáme stuhnúť do chladničky.
  • Enjoy!