Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido

30.10.2014 14:59

Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na večeru, ste tu správne. Aj ja nad tým často dumám, a nie vždy mám čas (a chuť) vyvárať po práci,  no aj teplá večera sa dá pripraviť veľmi rýchlo, a do max 30 minút máte luxusné a sýte jedlo, zdravé a chutné zároveň. A má to svoje čaro prísť po robote domov, dva krát sa zvrtnúť v kuchyni a prestrieť stôl s dobrým jedlom, pohárom bieleho, a debatovať o tom, ako sme sa v dnešný deň mali, rozprávať si zážitky a smiať sa na (Peťových) vtípkoch...baví nás to, a je to pre nás relax, keď spolu varíme a pomaly už aj tradícia. Preto odporúčam, a za recept na toto jedlo vďaka Katke a Sebastianovi, ktorí sa mi zdá vyznávajú to isté čo my :)

  • Ingrediencie:
  • ryba - je na vás akú máte radi
  • soľ, čierne korenie, kôpor, citrón
  • môže byť sladká horčica 
  • mladá tekvica hokaido 
  • bylinky - rozmarín, tymián
  • olivový olej
  • špenát
  • 1 strúčik cesnaku
  •  
  • Postup:
  • Najskôr dobre umyjeme a nakrájame tekvicu na menšie kúsky, rozložíme na plech, polejeme olejom, posolíme a posypeme bylinkami. Pečieme na 170 C asi 20 minút, kým nie je mäkká.
  • Kým sa tekvica pečie, rybu okoreníme z oboch strán, môžeme opatrne potrieť horčicou a položíme na ňu plátok citróna a dáme na papier na pečenie na olivový olej. Vloźíme do rúry kde sa už pečie tekvica. Trvá to cca 15-20 minút. 
  • Špenát krátko podusíme, osolíme a pretlačíme doň 1 strúčik cesnaku.
  • a podávame
  • alebo na tanieri