Praženica z domácich vajíčok so špenátom

11.03.2013 20:07

Aj z obyčajného jedla môžete mať zážitok a chutnú a zdravú večeru. A hlavne z ingrediencií, ktoré poznáte.
Včera som napríklad v Tescu videla bryndzovú nátierku, ktorá sa skladala - dámi a páni - presne z 30 tich surovín! Z toho bryndza
bola 28%. Halóó! Niečo tu nesedí. Ja robím bryndzovku zo štyroch surovín. Po príchode domov som teda vytiahla domáce vajíčka od babky, cibuľu, čerstvý špenát a bola večera, ktorá chutila, na ktorú sa dalo pozerať, ktorá zasýtila, a to najlepšie -
skladala sa z troch ingrediencií.

Pokiaľ nepoznáte jednotlivé zložky na príbalových letákoch potravín, nekupujte ich. Zaručene nie sú pre nás dobré. Recept na praženicu písať nemusím, každý má rád ten svoj spôsob, chcela by som vám len dať inšpiráciu na jednoduché, možno niekedy zabudnuté jedlá, ktoré stojí za to variť, a z ktorých má naše telo určite viac, ako z toľkých záhadných éčok a neznámych chemických prvkov v kelímkovej bryndzovej zo supermarketu:)

  • Ingrediencie:
  •  
  • čerstvý baby špenát
    nadrobno nakrájaná cibuľka
    dve vajíčka (najlepšie domáce)
    olivový olej
    soľ, čierne korenie podľa chuti
  •  
  • A úplne najlepšia je na celozrnnom mandľovom chlebíku z domácej pekárničky
  • A finále :)