Slivkový muesli koláčik

06.08.2013 17:44

Doma je najlepšie. Preto, že znova vidieť svojich a porozprávať si, čo je nové, je vždy super. Pretože tam, kde som kedysi vyrastala a hrávala sa, teraz chodím na výlety a má to svoje čaro. Pretože sedieť do noci na dvore a grilovať, a potom do toho grilu prihadzovať veľké polená dreva a „svietiť“ si tak na celé mesto, v Bratislave v paneláku nikdy nebudem môcť. Preto, že môžem jesť posolené uhorky nakladačky, ktoré mi brat natrhá v záhrade, a jesť neumyté biele slivky priamo zo stromu. Iba ošúchané do trička, z ktorého som už dávno vyrástla. Tých sliviek mi ocino natrhal plný kôš – sú vynikajúce! A práve preto, že tak rýchlo mäknú, sú z nich výborné koláče. Sladučké tak, že nemusíte pridať ani štipku cukru. A vlastne, je jedno čo obsahujú. Sú jednoducho plné slniečka, sladké ako leto, nič im nechýba. Preto k nim nepridávajte veľa surovín, a vychutnajte si ich v koláči tak, aby chutili naozaj, ako keď sú práve odtrhnuté z toho stromu :)

 

  • INGREDIENCIE:
  • 600g -700 g prezretých bielych sliviek
  • 200 g obyčajných ovsenných vločiek
  • 200 ml sójového mlieka
  • 2 vajíčka
  • 50 g masla
  • 1,5 KL kypriaceho prášku bez fosfátov
  • ZÁKAZ pridávať cukor/med/steviu/hociaké sladidlo :)
  •  
  • POSTUP:
  • Slivky umyjeme, rozštvrtíme, alebo nakrájame na veľké kúsky, tak, aby sme z nich nemali kašu, ale aby boli v koláči cítiť. Dbajte na to, aby ste použili dostatočné množstvo, a nebojte sa, že 700 g je veľa, je to akurát, koláč bude perfektne štavnatý a nebude suchý.
  • Do ovsenných vločiek nalejeme sójové mlieko aby zmäkli, pridáme dve vajíčka, roztopené maslo a kypriaci prášok do pečiva. Žiaden cukor ani múka nie sú potebné.
  • Prezreté slivky majú dostatok fruktózy = ovocného cukru, ktorý je pre naše telo prirodzený, a dokáže ho spracovať. Všetko spolu zmiešame (so slivkami jemne) a natrieme do okrúhlej formy.
  • Pečieme cca 30 - 40 minút na 170 C.

 

  •