Tmavý chlebík obložený grilovanou baby cuketkou, sušenými paradajkami a mozarellou
10.06.2014 15:15Dnes som odtrhla moju prvú vypestovanú cuketku, a neviem sa dočkať na ďalšie. A kedže som ich posadila naozaj viac než dosť, už teraz začínam rozmýšľať, čo všetko sa z nich dá spraviť. Ale hladnej sa mi rozmýšlalo naozaj ťažko, tak som si spravila olovrant, a rovno vám ho aj odfotila, je to naozaj pecka = dať si cuketu na chlieb, mňam! Krásne zdravé jedlo, ľahké, svieže, talianske, lacné, zasýti... No a garantujem, že si už po takomto jedle na chlieb nikdy nedáte salámu :)))
- Ingrediencie:
- tmavý chlebík
- 1 lyžica rajčinového pretlaku
- strúhaná mozarella
- baby cuketka
- 3 ks sušených paradajok
- bazalka
Postup
Na chlebík natrite pretlak, posypte mozarellou, a položte plátky cuketky, ktoré ste predtým narýchlo ugrilovali na panvici na olivovom oleji so štipkou soli a čierneho korenia plus nakrájané sušené paradajky. Opäť poprášte mozarellou a dajte na 5 minút zapiecť. na hotový chlebík natrhajte lístky čerstvej bazalky a oregana.