Višňový koláč s tvarohom a kokosom
24.06.2014 11:33
Višne! Aj tento rok som už nazbierala takmer 10 plných košov a stále ich je na stromoch dosť. Ak ich máte aj vy tak veľa, je načase s tým niečo robiť. Ja už mám za sebou koláč , sirup, džem.. Ale pekne od začiatku, od koláča. Okrem bublaniny sa dá vymyslieť hocičo, je na vás, akú kombináciu máte radi. Ja som si vymyslela tvaroh – višne – kokos a bol z toho naozaj vynikajúci koláč! Hlavne jednoduchý, rýchly, zvládnete ho ľavou zadnou! A nezabudnite, že popri pečení koláča platí pravidlo – jedna višňa do koláča, dve do úst :) Višne majú protizápalové účinky, veľa Céčka, čistia obličky a pečeň, podporujú peristaltiku čriev, dokonca pomáhajú pri poruchách pamäte.
- Ingrediencie:
- Použila som malý plech veľkosti 27x20 cm (asi 12 porcií), ak mate väčší, znásobte dávku
- Cesto
- 4 PL ovsenných vločiek
- 4 PL medu
- 4 PL kokosu
- 70 g masla
- 2 žĺtka
- 2 bielka – sneh
- Tvarohová plnka
- 250 g jemného tvarohu
- 1 celé vajce
- 3 PL medu
- Na vrch višne
- Postup:
- Zmiešame ovsenné vločky s kokosom, pridáme roztopené maslo, med a žĺtka. Ak je zmes príliš sypká môžeme pridať trochu vody. Vyšlaháme dve bielka a opatrne primiešame k vločkovej zmesi. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Vymiešame tvaroh, vajce a med a vylejeme na surové cesto. Na vrch poukladáme umyté odkôstkované višne. Ak sú veľmi kyslé, posypte trochou hnedého cukru. Pečieme pri 170 C asi 25 - 30 minút.