Višňový koláč s tvarohom a kokosom

24.06.2014 11:33

 

Višne! Aj tento rok som už nazbierala takmer 10 plných košov a stále ich je na stromoch dosť. Ak ich máte aj vy tak veľa, je načase s tým niečo robiť. Ja už mám za sebou koláč , sirup, džem.. Ale pekne od začiatku, od koláča. Okrem bublaniny sa dá vymyslieť hocičo, je na vás, akú kombináciu máte radi. Ja som si vymyslela tvaroh – višne – kokos a bol z toho naozaj vynikajúci koláč! Hlavne jednoduchý,  rýchly, zvládnete ho ľavou zadnou! A nezabudnite, že popri pečení koláča platí pravidlo – jedna višňa do koláča, dve do úst :) Višne majú protizápalové účinky, veľa Céčka, čistia obličky a pečeň, podporujú peristaltiku čriev, dokonca pomáhajú pri poruchách pamäte.

 

  • Ingrediencie:
  • Použila som malý plech veľkosti 27x20 cm (asi 12 porcií), ak mate väčší, znásobte dávku
     
  • Cesto
  • 4 PL ovsenných vločiek
  • 4 PL medu
  • 4 PL kokosu
  • 70 g masla
  • 2 žĺtka
  • 2 bielka – sneh
  •  
  • Tvarohová plnka
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 celé vajce
  • 3 PL medu
  •  
  • Na vrch višne
  •  
  • Postup:
  • Zmiešame ovsenné vločky s kokosom, pridáme roztopené maslo, med a žĺtka. Ak je zmes príliš sypká môžeme pridať trochu vody. Vyšlaháme dve bielka a opatrne primiešame k vločkovej zmesi. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Vymiešame tvaroh, vajce a med a vylejeme na surové cesto. Na vrch poukladáme umyté odkôstkované višne. Ak sú veľmi kyslé, posypte trochou hnedého cukru. Pečieme pri 170 C asi 25 - 30 minút.