10.07.2014 16:10
Vždy som chcela spraviť domáce pesto. A konečne mi narástlo dosť bazalky, a vytrhala som už aj cesnak, tak sa z neho teším, nie je nič jednoduchšie. Aj na prípravu, aj na podávanie, stačia vám len cestoviny, trochu pesta a parmezán – vynikajúci obed. Navyše, keď si ho sami...
10.06.2014 15:15
Dnes som odtrhla moju prvú vypestovanú cuketku, a neviem sa dočkať na ďalšie. A kedže som ich posadila naozaj viac než dosť, už teraz začínam rozmýšľať, čo všetko sa z nich dá spraviť. Ale hladnej sa mi rozmýšlalo naozaj ťažko, tak som si spravila olovrant, a rovno vám ho aj odfotila, je to naozaj...
17.04.2014 17:45
Musela som. Včera predomnou pani v lidli kupovala tri balenia XXL tatarskej, tak snáď vy „to“ ešte nemáte v chladničke a spravíte si domácu, nekalorickú, zdravú a chutnú tatarku sami. Veď domáca je najlepšia, a hlavne viete čo jete. Potom je aj veľkonočný šalát vážne úplne...
07.11.2013 12:14
Pozeráte nebíčko v papulke? Ak áno, určite ste videli ako Židek robil túto dobrotu. Hneď som ju musela vyskúšať a podarilo sa, dokonca som prekvapená, že má chuť naozaj ako tatarák! A chutí tak celej našej rodine. Pritom je to jednduchá, rýchla nátierka, najlepšia je na teplých...
13.05.2013 15:44
Nedeľa sa niesla v znamení oddychu (svalovica z crosfitu:) a samozrejme hokeja. A kedže sme už doma nemali žiadnu kukuricu na popcorn – robím ho totiž na suchej panvici, a solím ho menej – „potrebovali“ sme niečo slané k telke. Chipsy som tvrdo zamietla, vlastne všetky...
28.03.2013 10:30
Naposledy som vám spomínala bryndzovku z Tesca, ktorá sa skladá z 30 ingrediencií. Dnes vám prezradím môj „supertajný“ recept na nátierku zo 4 surovín – bryndza, maslo, cibuľka a mletá červená paprika.
Mikrobiológ Libor Ebringer hovorí: „Konzumáciou ovčieho mlieka a bryndze môžeme...
11.03.2013 20:07
Aj z obyčajného jedla môžete mať zážitok a chutnú a zdravú večeru. A hlavne z ingrediencií, ktoré poznáte.
Včera som napríklad v Tescu videla bryndzovú nátierku, ktorá sa skladala - dámi a páni - presne z 30 tich surovín! Z toho bryndza
bola 28%. Halóó! Niečo tu nesedí. Ja robím bryndzovku zo...